Projekt

För att komma någonstans inom miljöarbetet behöver vi hjälpas åt. Därför driver föreningen varje år flera projekt med olika teman.

Träffpunkt skogen

Träffpunkt skogen riktade sig till inflyttade och erbjöd upplevelser för att lära känna den åländska naturen och varandra bättre. Projektet leddes av Olivia Haglund och Jennie Elevall 2022. 2024 ordnar vi några utflykter med samarbetspartners vi haft inom projektet.

Städa Åland

Städa Åland

Projektet Städa Åland pågick mellan 2019-2023. Projektets mål var att sprida kunskap och öka medvetenheten om nedskräpning, jobba för ett skräpfritt Åland och att skapa en egen organisation efter att projektet avslutats. 

Städa Åland fortsätter som en del av Håll Skärgården Ren.

Läs mer om Städa Åland.

Vision Mariero

Vision Mariero rustar upp föreningens trädgård Mariero på Nygatan. Våra trädgårdsmästare Cina Monn-Enge och Erik Enge tar mer än gärna emot hjälp om du är sugen på några timmars trädgårdsarbete.

Växterna i trädgården hjälper till med att öka den biologiska mångfalden i stan, kika in och räkna antalet fjärilar eller bin som du ser!

Vill du veta mer, kontakta oss på info@natur.ax eller ring 17230 så hjälper vi dig.

Landskapsarter på Åland

I samband med Ålands 100-års firande uppmärksammade föreningen Ålands biologiska mångfald genom att ordna en omröstning för att få fram nya landskapsarter. Kategorierna för de nya landskapsarterna var fjärilar, skalbaggar, groddjur, makrofyter och träd. Vinnarna blev Apollofjäril, sjuprickig nyckelpiga, stor vattensalamander, blåstång och vildapel.