Kimberly Terry ny ordförande 2023!

På ett extrainsatt medlemsmöte 12 december bestämdes att 29-åriga Kimberly Terry blir ny ordförande för Ålands Natur & Miljö 2023. Hon är bosatt i Lumparland och studerar miljö- och marinbiologi vid Åbo Akademi. Hon har under en period jobbat för föreningens projekt Städa Åland och är på så sätt redan väl bekant med föreningen.

-För mig är gemenskapen i Ålands Natur & Miljö den viktigaste biten. Djur och natur är det som är allra viktigast för mig, och här vet jag att jag träffar människor som bryr sig om samma saker. Jag vill vara del av en tid när människan börjar tänka om och göra annorlunda; att vi börjar agera för att inte skada naturen mer, och på riktigt inser att vi är en del av naturen.

Kimberly hoppas på ett stort engagemang i miljöfrågor på Åland under nästa år, som ju också är valår.-Om 30 000 ålänningar gör någonting förändrar vi Åland, och världen. Vi är ett litet samhälle med en underbar miljö. Vi kan välja hur vi vill ta hand om den, och vad vi vill lämna efter oss. Jag hoppas bidra till att både föreningen och engagemanget för miljöfrågorna växer 2023. Jag har stort hopp om att vi kan bli ett samhälle där vi är omtänksamma om varandra och om miljön. För mig är det också viktigt att Ålands Natur & Miljö är en välkomnande förening där alla är välkomna. Det är ok att ha olika åsikter i sakfrågor, så länge ursprungsintresset är detsamma. Tillsammans gör vi skillnad!

Kimberly tar över efter nuvarande ordförande Annika Lepistö den 1 februari nästa år.

-Det känns jättetryggt och roligt att lämna över till någon som har ett så stort driv som Kimberly har och jag är övertygad om att hon kommer att få saker att hända nästa år under valåret, säger Annika.