Kampanj om tacksamhet

Vad är du tacksam för? När ljuset och våren kommer startar Ålands Natur & Miljö en tacksamhetskampanj där olika medlemmar berättar vad de uppskattar i livet. Det finns mycket att vara tacksam för, och ofta är det ickemateriella saker som kommer upp när vi börjar tänka efter vad vi värdesätter.

Först ut i tacksamhetsserien är Helena von Schoultz!

”Jag brukar börja varje dag med att välkomna den nya dagen och tacka för att jag får leva ännu en dag på denna fantastiska planet i detta förunderliga liv. Är det inte alltför kallt tassar jag gärna ut barfota och hälsar samtidigt på solen, molnen eller regnet. Jag avslutar också varje dag med att tacka för dagen som gått och i mitt stilla sinne belysa de saker jag är lite extra tacksam för just idag.

När jag nu fick frågan om vad jag är tacksam för så dök en tanke om fantasi upp. Jag är så otroligt tacksam över min sprudlande fantasi som kan göra vilken grådaskig vardag som helst till ett spännande äventyr om jag bara ger mig hän. Det är som att jag går runt med ett oändligt färgsprakande fantastikum där inne. Ibland glömmer jag bort det när fokus ligger på vardagens ”måste göra/fixa” och ”den hårda verkligheten” runt omkring mig. Men varje gång jag öppnar upp för den här bubblande källan fylls jag av en känsla av förundran och meningsfullhet.”