Sol, vind & vatten -vilken framtid vill vi ha? 12 januari kl 18.30 på Zoom

Kan Åland bli självförsörjande på energi? Den frågan diskuteras på flera temakvällar. Välkommen med! Den första träffen är nu på onsdag kl 18.30-20.30 och anmälan görs till info@abfaland.ax eller tel. 0400784871. Vi träffas på Zoom under rådande pandemiläge.
Kvällen inleds av Jan-Erik Eriksson, vd på Solel Åland: Hur kan solelen bli tillgänglig för alla? Var finns hindren? Vad behöver ändras i lagstiftningen? Hur ser framtiden för solel ut?
Deltar gör också Berndt Schalin, vd Flexens Oy Ab: Hur ser de tekniska förutsättningarna ut för omställning och enerigförsörjning och hållbara energi lösningar? Vilka är hindren? Vilka är möjligheterna? Anna Häger är ansvarig för medborgarengagemang Flexens Oy Ab och ambassadör för EU:s nya klimatpakt och talar om vikten av de sociala förutsättningarna. Vilka är hindren och möjligheterna för omställningen av energiförsörjningen? Samtal och reflektioner förs med en panel av inledarna och deltagarna. Alla intresserade är välkomna, så anmäl dig gärna redan idag!
Del 2 hålls 19 januari samma tid och plats och har rubriken:
Östersjön och vattenförsörjning. Där lyfts på frågor som: Hur kan Östersjön bli ett rent hav? Hur orolig ska man vara? Vad görs? Hur ser vattenförsörjningen ut och hur kan den utvecklas?
Arrangeras av ABF-Åland, Ålands Social demokrater och Ålands Natur & Miljö