Föreläsning: Så kan våra trädgårdar vara lösningen på framtidens utmaningar! 5 juni kl 14

Fira Världsmiljödagen med oss genom att komma på en inspirerande trädgårdsföreläsning i Folkhälsans allaktivitetshus och Café Vreten den 5 juni kl 14!

Trädgårdsintresset är större än någonsin; allt fler vill ut och påta i jorden. Kan trädgården också bli platsen där vi börjar göra saker tillsammans, hittar gemensam energi för att ta oss an det som verkligen är viktigt? Runtom i världen växer våra städer och ytorna för grönskande natur och trädgård krymper. Med växande städer blir den biologiska mångfalden, vattenhantering och människors välmående nyckelfrågor för en hållbar utveckling.

Valdemar Pietsch grundare av trädgårdsföretaget Flora & Fauna Sverige AB och projektledare för Nyfiken på Naturen berättar om vilken roll våra stadsnära trädgårdar kan fylla i en föränderlig värld. Med exempel från den senaste forskningen om hur grönskande miljöer påverkar vår hälsa, om idén att skapa pedagogiska trädgårdar där barn får utrymme till lek och kunskap i grönskande miljöer, och om hur vi kan använda digitala hjälpmedel för att locka ut fler i trädgård och natur för att upptäcka och knyta an till artrikedomen. Helt enkelt om hur våra trädgårdar kan vara en av de viktigaste platserna för en hållbar utveckling.