Park Alandia Hotell

PARK ALANDIA HOTELL - KÄNNS SOM HEMMA

Park Alandia Hotell är ett fyrstjärnigt hotell vid esplanaden i centrala Mariehamn. Nära till stadens affärer, caféer, restauranger och nöjen och bara 15 minuters promenad till färjeterminalerna i Västra hamnen.

 

Hållbarhetspolicy

Välkommen till Park Alandia Hotell, ett hemtrevligt familjeägt hotell vid den lummiga esplanaden i centrala Mariehamn. Nära till stadens affärer, caféer, restauranger och nöjen och bara 15 minuters promenad till färjeterminalerna i Västra hamnen. Vårt uppdrag är att skapa ett attraktivt hotell där hållbar utveckling prioriteras. Vårt mål är att ge gästerna en bekväm vistelse där miljö och lokalt samhälle respekteras. Hållbarhetsarbetet på Park Alandia Hotell är i ständig utveckling. Vår långsiktiga vision är att all vår verksamhet finns inom ramarna för hållbarhetsprinciperna. Stegen mot hållbarhetsprinciperna vill vi ta tillsammans med vår personal, våra gäster och våra leverantörer. Vi tror på att företag, oss själva inkluderade, behöver ta en del av ansvaret för ett hållbart samhälle.

Prioriterade områden Inspirera andra Vi vill inspirera andra genom att visa på fördelarna med att ta steg mot hållbarhet. Gästens trivsel prioriteras ständigt. Därför hoppas vi på att vara ett gott exempel på hur respekt för miljön och omgivningen även leder till positiva upplevelser för gästen, genom att bekvämlighet och en hög standard prioriteras.

Bidra till det åländska samhället Lokalsamhället är oerhört viktigt för vår verksamhet. Vi värdesätter människorna och naturen på Åland. Vi värnar om social hållbarhet genom att skapa en trygg arbetsmiljö för anställda och genom att samarbeta med lokala leverantörer och jordbrukare. Samarbetet innebär också att vi har möjlighet att sprida våra tankar kring hållbarhetsarbetet och uppmuntra andra företag att ta ytterligare steg mot hållbar utveckling.

Delat ansvar för hållbar utveckling Vi tror på att alla kommer längre tillsammans. Vår personal är en stor tillgång i strävan mot hållbar utveckling. Därför lägger vi värde vid att personalen hålls uppdaterad och får möjlighet att vara delaktig då vi skapar vårt gemensamma hållbarhetsarbete. Genom information och dialog ger vi gäster och leverantörer möjligheten att vara delaktiga i vår strävan mot hållbar utveckling.

 

Park Alandia Hotell är sedan 15.10.2018 miljöcertifierat enligt Green Key.

http://www.parkalandia.com/sv