Vi vill bli fler!

Ett bra sätt att överhuvudtaget börja tänka på att göra hållbara val i vardagen är att bli medlem i Ålands Natur & Miljö, tror vi. Därför sysslar Ålands Natur & Miljö med aktiv värvning.
– Att värva är ett bra sätt att bjuda in till diskussion om viktiga frågor, säger Fanny Enestam.

Ålands Natur & Miljö har under ungefär ett års tid värvat aktivt ute på gator, torg och evenemang. Det har resulterat i att föreningen fått fler medlemmar och att diskussion kring miljöfrågor förts i det offentliga rummet.
– Som värvare blir man lite av föreningens ansikte utåt. Folk som är medlemmar i föreningen ser en och har chans att ta kontakt och ge respons, och nya människor får möjlighet att hitta hit. Samtidigt visar man att man inte är rädd att ta diskussion också i mer kontroversiella frågor, säger Fanny Enestam som är ute och värvar regelbundet.
– Man planterar liksom tankar i folks huvuden och får kanske någon att ta något nytt annorlunda val framöver.

Malin Lindberg har också varit ute och värvat och började med det ganska direkt efter att hon själv blev medlem i föreningen.
– För mig betydde medlemskapet att jag blev mer medveten i vardagslivet och det hoppas jag att fler ska bli. Det lokala i föreningen tilltalar också mig, att det finns en miljörörelse som verkar på min hemort.

 "Men när jag fick frågan gick jag såklart med."

– Det tog ganska lång tid innan jag själv blev medlem, säger Fanny.
– Jag är liksom inte uppväxt i en generation där föreningsmedlemskap är något givet. Men när jag fick frågan gick jag såklart med. Jag brinner för miljö- och hälsofrågor, allt det som föreningen sysslar med. Jag hoppas verkligen att Ålands Natur & Miljö så småningom kan nå sitt mål med att 10 % av Ålands befolkning ska vara medlemmar. Att vi syns och hörs överallt och blir tagna på allvar. Och att fler tar vara på möjligheterna som föreningen erbjuder och blir aktiva medlemmar som driver medlemsgrupper.
– Ju större föreningen blir desto större är möjligheten att Åland kan bli känt som ett hållbart samhälle; där föreningen är en drivande kunskapskraft som för miljöfrågorna framåt hela tiden, säger Malin. 

Vill du veta mer om oss och vår värvning, eller vill du bli medlem? Kontakta oss på info@natur.ax eller på tel 04573449900!