Ålands gröna kontorshotell

Är ni ett litet företag, kanske en start-up eller organisation som söker förmånlig kontorslokal i centrala Mariehamn? Vill du arbeta i en inspirerande miljö? Bryr du dig om hållbarhetsfrågor?

Ålands Natur & Miljö lanserar nu Ålands första gröna kontorshotell. Det möjliggör en ny typ av flexibilitet för små firmor och organisationer med flexibla avtal och utan några problem med lokaladministration. Med det fördelaktiga priset får man tillgång till en kontorsplats och annan service med en professionell hållbarhetsprofil.

Vi har två typer av hyresavtal.

 1. Hyr en plats för en bestämd tid.
 2. Boka in dig på valbara tider (hot desking) 

Vad ingår?

Det mesta ingår som du annars skulle behöva köpa, oberoende av vilken typ av hyra du väljer. Vi erbjuder dig:

 • Kontorsmöbler
 • Wi-fi Internet
 • Pentry med stekmöjlighet, kylskåp, frys, mikro och diskmaskin
 • Adress
 • Postservice
 • Städning
 • El, värme, vatten
 • Kopieringsmaskin och scanner
 • Dagstidningar, miljömagasin och fika
 • Arkiveringsmöjligheter inkl. låsbart skåp
 • Konferensrum med video (bokning)
 • Första hjälpen låda
 • Toalett
 • Lobby för besökare
 • Möjlighet till tejpning på en del av fönstret för egen kostnad

Dessutom kommer du att få en trevlig arbetsgemenskap. Vi har alltid fika kl. 9:30 och 14:00 samt sporadiska after work tillfällen! Kanske även trevligt lunchsällskap?

Var är ni placerade?

Vi finns i centrum av Mariehamn men ändå avsides med en lugn kontorsmiljö i Simonsgränd, belägen mellan Ekonomiegatan och Sittkoffsgallerians norra ingång. Lokalerna är fräscha och nyinredda med en sittgrupp i entrén vilken fungerar som väntrum. Vi planerar att göra gränden ännu mer grön i form av växter och planeringar i samarbete med Sittkoffs galleria, Ålandstidningen, Emmaus och Mariehamns stad.

Hur många platser har ni?

Vi har fyra kontorsplatser på vårt kontor. Två av dessa kan bokas för längre tid medan två är reserverade för de som vill boka in sig under valfria tider (s.k. hot desking) och egentligen inte behöver en fast plats. Bokningen av arbetsyta sker digitalt. Vi är själva fyra anställda på Ålands Natur & Miljö på deltid med arbetstider mellan kl. 8:30–17 på vardagar. 

UPPDATERING: HOT-DESKING LEDIGT TISDAGAR OCH ONSDAGAR.

Vad är kostnaden?

Månadskostnaden varierar beroende på bindningstid och hyrestyp. Kostnaden är skattefri då föreningen på grund av sin ideella verksamhet inte är skattepliktig.

Hyra fast kontorsplats

Tid

Månadskostnad per plats

Upp till 6 månader

150 €

Mellan 6–12 månader

130 €

Mer än ett år

100 €

Boka vissa tider (hot desking)

Tillträde till kontorsplatsen utifrån tillgänglighet via bokningssystem. Maxtid för bokning per vecka är 10 h i medeltal men andra arrangemang kan överenskommas. Kvällsbokningar uppmuntras för arrangerandet av olika typer av möten och evenemang.

Tid

Månadskostnad per plats

Upp till 6 månader

50 €

Mellan 6–12 månader

40 €

Mer än ett år

30 €

Är ni flera kan mängdrabatt överenskommas.

Grönt kontorshotell vadå?

Vi försöker leva som vi lär. Den el vi förbrukar är grön, våra inventarier är återanvända och hopsnickrade av använda material, vi arbetar aktivt med att avfallsminimera och göra det så trevligt att arbeta tillsammans i en grön fysisk kontorsmiljö. Också städningen utförs med gröna metoder!

Detta innebär också att aktörer som på uppenbara sätt arbetar med frågor som står emot föreningens grundvärderingar hör hemma på andra ställen än i det gröna kontorshotellet.

Rekommendation

Peter Sjöberg på Flygfoto Åland har testat på en fast kontorsplats hos oss.

- Jag valde Ålands Natur och Miljös kontorshotell delvis för att det ligger centralt i Mariehamn, men också för att jag själv är en naturmänniska och tycker att de gör ett bra arbete för att förändra vårt sätt att förhålla oss naturen och miljön, så att vi tar hand om det på ett bättre och mer hållbart sätt. De är också ett väldigt glatt och trevligt gäng som är måna om att man ska trivas här. Så jag ser inga nackdelar med att sitta här!

Välkommen till oss!

Hör av er om ni skulle vara intresserad av en visning eller om ni vill ansöka om att komma in i vår gemenskap! Kontakta 018 17230 eller info@natur.ax