Vi söker drivna tales-personer

Publicerad 11 juli 2018

Tidigare denna sommar släppte den medlemsstarka folkrörelsen Ålands Natur & Miljö sitt stora hållbarhetsprogram ”Åland 2030 för fulla segel”. I ett led att stärka sin samhällspåverkan söker rörelsen nu talespersoner som under hösten ska lotsa samhället på rätt köl.

Ålands Natur & Miljö har länge arbetat för hållbara beslut. I kölvattnet av Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda släppte föreningen i juni 2018 programmet Åland 2030 för fulla segel. Programmet beskriver 18 målsättningar för var Åland ska vara 2030 och ger 50 konkreta åtgärdsförslag för hur Åland kan uppnå målen.

Programmet är indelat i fem så kallade farleder, vilka beskriver de nyckelomställningar Åland behöver genomföra på sin hållbarhetsresa. Farlederna är indelade enligt följande:

  1. Natur
  2. Energi
  3. Vatten
  4. Konsumtion
  5. Inkludering

Ålands Natur & Miljö söker nu engagerade och ämnesinsatta talespersoner för varje farled. Talespersonen kommer att verka som föreningens kontakt med bla. medier och på andra sätt företräda föreningen i frågor om farleden.

-    Vi ser framför oss fem drivna personer som brinner för att bygga ett hållbart samhälle utifrån det starka program som föreningen nu har, säger ordförande Anna Häger.

Allmänheten har möjlighet att fram till den 31 juli på sig att nominera en eller flera personer till uppdragen som talesperson för en eller flera farleder. Nominera via denna länk.

Under sensommaren väljer föreningens styrelse vilka som får uppdragen.

Etiketter: Åland 2030, Farleder, program, Samhällspåverkan