Vi har en ny ordförande

Publicerad 20 april 2018

Igår valde folkrörelsen Ålands Natur & Miljö Anna Häger till ordförande vid sitt välbesökta vårmöte. Samtidigt passade man på att välja in Jessy Eckerman och Soile Wartiainen till styrelsen. På agendan stod också presentation av programmet ”Åland 2030”, en milstople för föreningens samhällspåverkan.

Igår, torsdagen den 19 april höll medlemsstarka Ålands Natur & Miljö sitt vårmöte i Hotell- och restaurangskolan med 60 deltagare. 2017 års styrelse avtackades med rungande applåder när medlemsansvarig Sofia Enholm redogjorde för 2017 års verksamhet.

Mot bakgrund av att Simon Holmström trätt ur styrelsen då han tagit tjänst som vikarierande kansliledare vid föreningen, valde medlemmarna Anna Häger till ny ordförande för 2018. Anna Häger är utbildad molekylärbiolog vid Uppsala universitet och studerar idag vid det internationella masterprogrammet inom hållbar utveckling vid Linköpings universitet.

- Jag är glad för att leda Ålands största folkrörelse - en förening för alla, oavsett bakgrund, med ett sikte på en gemensam framtid, säger Anna.

Medlemmarna passade också på att välja in två nya styrelsemedlemmar. Soile Wartiainen, som deltog i grundandet av föreningen för drygt 40 år sen gör en comeback och hållbarhetsengagerade Jessy Eckerman valdes in för 2018. Hela styrelsesammansättningen finns att läsa här. 

En annan höjdpunkt var presentationen av programmet ”Åland 2030 för fulla segel – de fem farlederna mot hållbarhet”. Programmet är ett resultat av ett långt arbete av föreningens Advisory Board (rådgivande styrelse) som bestått av 12 hållbarhetsexperter från olika sektorer. Alla medlemmar har nu fram till den 13 maj att sända in sina synpunkter på programmet. Läs mer här om programmet och om hur du kan påverka utfallet. Advisory Boards ordförande Sofie Dahlsten är glad för engagemanget:

- Jag är stolt för att vi lyckats arbeta fram ett starkt program för föreningens samhällspåverkan fram till 2030. Nu vill vi att alla medlemmar tycker till och stärker programmet ännu mer.

 

Bild: Carina Aaltonen

Etiketter: Vårmöte, Vi förändrar, Åland 2030, Styrelse