Verktyg för att rensa hemma

Publicerad 21 maj 2021

Drunknar du i alla prylar som dräller överallt där hemma? Får du panik när det är dags att deklarera men du hittar inte de rätta pappren i pappershögarna?

Om ditt garage är så proppfullt med saker så att bilen tvingas stå parkerad på utsidan och om du inte hittar den speciella saken, får ett nervsammanbrott och köper nytt så borde du läsa dessa tips.

Ålands Natur & Miljös ordförande Maria har samlat ihop de verktyg du behöver för att organisera upp ditt kaos. Trevlig läsning!

Var börjar man?

Låtsas att du ska flytta. Inte bara några kilometer bort, utan helst till ett annat land så flyttningen skulle kosta en del. Dessutom skulle du behöva bemöda dig om att eventuellt packa in dina ömtåliga saker i emballage, packa ner dem, bära ut dem ur ditt hem, låta dem ta plats i flyttbilen, bäras in i ditt nya hem och packa upp dem.

Ställ dig då följande frågor:

Skulle den här saken få följa med om jag skulle flytta?

Skänker den mig glädje, ger den ett mervärde till mitt liv?

Behöver jag den regelbundet? Eller kan jag låna eller hyra den de få gånger jag behöver den?

Kan jag fota/scanna in teckningar, foton, papper osv. istället för att spara dem på traditionellt sätt i mappar och lådor som är utrymmeskrävande?

Olika tillvägagångssätt för att rensa

De 4 S:en: Spara, Sälja, Skänka eller Slänga

Sätt fram fyra lådor/kassar när du ska börja rensa; en för varje S.

Spara: sätt allt som du är osäker på om du ska göra dig av med eller inte i spara lådan. Du kan sätta undan vissa saker i en låda och spara dem där i till exempel 3-12 månader och om du inte använt dem under den tiden är det kanske dags att låta någon annan få användning av dessa saker.

Sälja: sätt allt i en låda som du tror att du kan sälja. Kolla om något behöver tvättas innan försäljning. Fota dina saker och lägg ut dem på till exempel Facebookgruppen Ålands köp och sälj, www.marknaden.ax eller sälj på loppis.

Skänka: om du tycker att det tar för mycket tid och energi att sälja dina saker som fortfarande är i gott skick, skänk dem till en välgörenhetsorganisation eller till släkt och vänner.

Slänga: det som är trasigt (och inte lätt går att lappa eller laga) kan behöva återvinnas eller i sista hand slängas.

KonMari-metoden

KonMari-metoden är skapad av Marie Kondo, ett japanskt organiseringsproffs som ägnat hela sitt liv åt att rensa, organisera och förvara och som nu blivit berömd för sin metod att rensa ur, organisera och vika kläder. En metod för dig som vill skapa en bestående ordning.

Skapa en målbild

Välj vad du vill ha kvar

Rensa efter kategori – ej plats

Rensa i rätt ordning

Ordningen som Marie Kondo rekommenderar i rensandet;
1. Kläder
2. Böcker
3. Papper
4. Diverse saker
5. Sentimentalt (t.ex. fotografier och brev)

Rensa först – organisera sedan

Förvara stående

KonMari – metoden är annorlunda från andra utrensningsmetoder, för vanligtvis brukar man rensa ur ett rum i taget eller ett skåp i taget. Men enligt KonMari – metoden rensar man ur genom att rensa enligt kategori.

Det första man börjar med är kläder, och då samlar man ihop ALLA sina kläder som man äger, även skor, jackor och kläder som lagts bort för säsongen m.m. Gör denna stund till en speciell händelse och ta upp en sak i taget och känn efter om just den saken ”sparks joy” (glittrar) för dig. Gör den det får den stanna kvar, om den inte ”glittrar” den har alltså inte ett mervärde för dig (är vacker eller ett kärt minne), du använder den inte regelbundet och den är inte en nyttopryl (som en dammsugare) så borde den rensas ut.

”We should be choosing what we want to keep, not what we want to get rid of.”

Marie Kondo

 

För mera inspiration se Marie Kondos videon på Youtube och Netflix.

Artikeln är skriven av Ålands Natur och Miljös ordförande Maria Törnqvist i maj 2021.

 

http://minimalisterna.se/strukturera-din-rensning-med-fyra-s/

https://konmari.com