Vår nya samhällspåverkare och kansliledare

Publicerad 24 juni 2019

Vi på Ålands Natur & Miljö välkomnar vår nya kansliledare och samhällspåverkare Erin Gäddnäs! Hon har nyligen tagit examen från personalvetarprogrammet vid Örebro universitet och känner sig redo för nya spännande utmaningar i arbetslivet här hemma på Åland. Läs vår intervju med henne för att lära känna henne lite bättre!

Berätta om dig själv Erin!
Jag är född och uppvuxen på Åland, under en stor del av min barndom bodde jag ute på Kökar. Sedan studerade jag samhällsvetenskap och psykologi på Örebro universitet. Därefter tog jag examen vid personalvetarprogrammet på samma universitet. Innan jag tar min masterexamen vill jag nu arbeta ett tag och pröva på nya utmaningar. Jag tyckte tjänsten som samhällspåverkare och kansliledare verkade perfekt!

På fritiden är jag mycket intresserad av saker som kultur, konst, sång, skrivande och tecknande. Jag är även aktivist inom flera olika sociala och samhälleliga frågor, men jag anser inte att allt sådant är politiskt laddat. Samhälleligt och socialt välmående är något objektivt egentligen. Miljö- och hälsofrågor berör ju oss alla.

Vad vill du bidra med till föreningen?
Nya perspektiv och ny energi! Jag vill vara med och skapa en stark organisationsform så fler engagerar sig i hållbarhetsfrågor. Jag vill att fler ska tänka på hållbarhet och miljö i sin vardag.

Vilka hållbarhetsfrågor intresserar dig mest?
Efter universitetsstudierna känner jag att jag har ett helikopterperspektiv, det gäller även mitt intresse för hållbarhet än så länge. Jag är öppen för alla förslag som kan förbättra välmående för oss människor och naturen. Jag är därför intresserad av andras åsikter och öppen för diskussion.

Har du några slutliga ord?
Som samhällspåverkare och kansliledare vill jag gärna att de med till exempel frågor och idéer hör av sig till mig. Både telefon och mejl går bra. Jag hoppas och vill att vi alla kan hjälpas åt och arbeta tillsammans!