Välkommen till Ålands gröna kontorshotell

Publicerad 03 oktober 2018

Är ni ett litet företag, kanske en start-up eller organisation som söker förmånlig kontorslokal i centrala Mariehamn? Vill du arbeta i en inspirerande miljö? Bryr du dig om hållbarhetsfrågor?

Ålands Natur & Miljö lanserar nu Ålands första gröna kontorshotell. Det möjliggör en ny typ av flexibilitet för små firmor och organisationer med flexibla avtal och utan några problem med lokaladministration. Med det fördelaktiga priset får man tillgång till en kontorsplats och annan service med en professionell hållbarhetsprofil.

Vad ingår?

Det mesta ingår som du annars skulle behöva köpa, oberoende av vilken typ av hyra du väljer. Vi erbjuder dig bland annat fritt Internet, pentry, adress, städning, printer, dagstidningar, arkiveringsmöjligheter, konferensrum och toalett. Dessutom kommer du att få en trevlig arbetsgemenskap. Vi har alltid fika kl. 9:30 och 14:00 samt sporadiska after work tillfällen! Kanske även trevligt lunchsällskap?

Var är ni placerade?

Vi finns i centrum av Mariehamn men ändå avsides med en lugn kontorsmiljö i Simonsgränd, belägen mellan Ekonomiegatan och Sittkoffsgallerians norra ingång. Lokalerna är fräscha och nyinredda med en sittgrupp i entrén vilken fungerar som väntrum. Vi planerar att göra gränden ännu mer grön i form av växter och planeringar i samarbete med Sittkoffs galleria, Ålandstidningen, Emmaus och Mariehamns stad.

Hur många platser har ni?

Vi har fyra kontorsplatser på vårt kontor lediga för er. Två av dessa kan bokas för längre tid medan två är reserverade för de som vill boka in sig under valfria tider (s.k. hot desking) och egentligen inte behöver en fast plats. Bokningen av arbetsyta sker digitalt. Vi är själva fyra anställda på Ålands Natur & Miljö på deltid med arbetstider mellan kl. 8:30–17 på vardagar.

Vad är kostnaden?

Månadskostnaden varierar beroende på bindningstid och hyrestyp. Kostnaden är skattefri då föreningen på grund av sin ideella verksamhet inte är skattepliktig. Priserna för hot desking börjar på 30 € per månad och för fast kontorsplats börjar på 100 € per månad. 

Grönt kontorshotell vadå?

Vi försöker leva som vi lär. Den el vi förbrukar är grön, våra inventarier är återanvända och hopsnickrade av använda material (tack Emmaus, Ålandsbanken och Baltic Produkter), vi arbetar aktivt med att avfallsminimera och göra det så trevligt att arbeta tillsammans i en grön fysisk kontorsmiljö. Också städningen utförs med gröna metoder!

Detta innebär också att aktörer som på uppenbara sätt arbetar med frågor som står emot föreningens grundvärderingar hör hemma på andra ställen än i det gröna kontorshotellet.

Välkommen till oss!

Hör av er om ni skulle vara intresserad av en visning eller om ni vill ansöka om att komma in i vår gemenskap! Kontakta 018 17230 eller info@natur.ax.

Läs mer här!

Här finns mer information om våra hyreskoncept.

Här finns ett informationsblad att ladda ned med bilder.

Etiketter: Grönt Kontorshotell, Kontorshotell, Green Office, Mariehamn, Åland, Simonsgränd