Medborgarinitiativet blir snabbfilm

Publicerad 08 mars 2018

Trött på alla utredningar om skärgårdstrafiken? Idag lanseras Ålands Natur & Miljös animerade ”snabbfilm” om medborgarinitiativet för en hållbar skärgårdstrafik. 

Kampanjen för en hållbar skärgårdstrafik når nya framgångar med sitt medborgarinitiativ, som kräver att skärgårdstrafiken ska utgå från Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda. Två månader återstår av initiativet som nu nått 1400 namn. För att ytterligare väcka opinion har föreningen med ekonomiskt stöd av flertalet privata finansiärer producerat en animerad ”snabbfilm” på 1 min 30 s. Filmen beskriver hur kortrutten bryter mot Ålands utvecklings- och hållbarhetsagenda, att det finns hållbara alternativ och att allmänheten nu har en möjlighet att tycka till i frågan genom att skriva under medborgarinitiativet.

- Vi vill göra det möjligt för alla att förstå vad frågan handlar om istället för att hänvisa till rapporter och utredningar, säger föreningens kansliledare Simon Holmström.

Filmen är producerad av det åländska filmproduktionsbolaget LUVIDFILM med Bo Söderlund som tecknare och Erika Wiklund-Mörn som speakerröst. Snabbfilmen kommuniceras på sociala medier.

Mer information om kampanjen för en hållbar skärgårdstrafik finns här. Du kan skriva på medborgarinitiativet på VERA filmfestival och under de tider som uppdateras på Facebookevenemanget.

SE SNABBFILMEN HÄR!

Etiketter: Samhällspåverkan, Kortrutt, snabbrutt