Café Planet är igång!

Publicerad 23 november 2018

I måndags var det premiär för föreningens nya koncept Café Planet. Ett nyskapat forum där vi försöker lyfta de stora frågorna kring hållbar utveckling och bena ut dem, göra dem konkreta och få ner dem på jorden.

I måndags var temat som uppmärksammades konsumtion, och Jenny Pettersson pratade minimalism, efterföljd av en diskussion som leddes av Heidi Hendersson. Över 40 personer närvarade, och diskuterade konsumtionskritik i en viktig vecka som denna där Black Friday och konsumtionshysterin annars hetsas på. Men behöver vi verkligen så mycket grejer? Kan vi halvera vår konsumtion till 2030? Ja, tror vi på Ålands Natur & Miljö! 

Den 4:e december kl 17.30 är det dags för Café Planet igen. Vi håller till på Emmaus returcafé, och det går bra att äta middag på plats. Den här gången är det energifrågan som uppmärksammas. Jonas Holmström som är föreningens talesperson i energi- och klimatfrågan ansvarar för kvällen, som går under namnet "4000 elbilar till 2030 -orealistiskt mål eller fullt möjligt?" Bland andra näringsminister Camilla Gunell och elbilsbrukare Karin Rosenberg är inbjudna till paneldebatt, och även här bjuder vi in publiken till diskussion.  I landskapsregeringens energi- och klimatstrategi för Åland till år 2030 finns målsättningarna 4000 elbilar på Åland , och att alla nya fordon från och med 2030 ska drivas utan fossila bränslen. Under kvällen diskuteras om och hur vi når målen med elbilar på Åland. Kommer målen att nås utan att landskapsregeringen knuffar på eller krävs piska och morot? Varmt välkommen att checka in Café Planet!