Besök vår nya kemikaliehemsida!

Publicerad 12 mars 2021

Vilken resa!

Sedan 2015 har Kemikaliekoll Åland inventerat åländska daghem, utforskat grejer och material i våra hem och nagelfarit all världens mer eller mindre kemikaliesmarta byggnadsmaterial - allt för att öka medvetenheten om hur vi alla kan göra mer hållbara och hälsosamma val i både vardagen och livets stora investeringar.

2020 gick en del av det vi gjort på export till Island och estniska Dagö i och med samarbetsprojektet Chemically Clever Island, bekostat av Nordiska Ministerrådets småsamfundsgrupp.

Nu släpper Ålands Natur & Miljö fokuset på kemikalier för denna gång, men det material som producerats under de här åren finns förstås kvar.

På nya hemsidan www.chemicallyclever.com kommer du först till den gemensamma delen på engelska, och klickar dig vidare till allt det åländska materialet på svenska.

Om du inte redan har broschyren Kemikaliekoll Åland Hemma - RÅD FÖR RIVSTART: Hämta den på vårt kansli på Simonsgränd eller på Mariehamns bokhandel. Här finns också några exemplar av det senaste projektets testamente: Chemically Clever Island. Ideas & Tools: a manual on awareness raising for organisations.

Ta hand om er - bland annat genom att göra kemikaliesmarta val i vardagen!