Anna är vår nya medlemsansvariga!

Vi på Ålands Natur & Miljö välkomnar vår nya medlemsansvariga och folkbildare Anna Ingman!
Publicerad 07 januari 2020

Anna kommer ursprungligen från Vasatrakten men har bott på Åland sedan sommaren 2017. I slutet på januari blir hon färdig politices magister och tar examen från Åbo akademi i Vasa, där hon har studerat både statskunskap, offentlig förvaltning och masskommunikation.

Anna har tidigare jobbat på Nya Åland men kommer nu att vikariera Jessica när hon är på moderskapsledigt.

Varför sökte du denna tjänst?

–Jag vill arbeta för ett Åland som i framtiden är hållbart och klimatvänligt. Åland som samhälle ska kunna välkomna en mångfald av människor med olika erfarenheter och bakgrund. Vi behöver sprida kunskap om klimatförändringen och hur man arbetar med planeten och inte emot den.

Vad vill du bidra med till föreningen?

–Jag tror att alla kan göra någonting för att minska sitt egna klimatavtryck. Jag vill engagera folk och visa att om alla kan göra en liten förändring i sin vardag så är det en stor förändring för hela Åland. Tillsammans kan man åstadkomma mycket mer än vad man tror.

Vilka hållbarhetsfrågor intresserar dig mest?

–Sociala frågor som jämställdhet och mångfald brinner jag lite extra för men samtidigt vill jag arbeta för ett Åland som är hållbart inom alla olika sektorer.

Har du några slutliga ord?

–Jag är öppen och fördomsfri i möten med nya människor och är alltid lika glad när jag träffar ett nytt ansikte, så vill du bli medlem eller bara säga hej så hittar ni mig på Simonsgränd eller via anna.ingman@natur.ax