Nyheter

Publicerad 08 januari 2019
Stormen Alfrida har varit på alla våra läppar under början av året. Ödeläggelsen är stor i vårt naturlandskap - som en påminnelse av vårt samhälles sårbarhet. Det ger oss en uppmaning om det arbete som väntar för ett bärkraftigt samhälle.
Publicerad 20 december 2018
I och med upphandlingen av den första kortruttsfärjan för sträckan Svinö-Gripö meddelar landskapsregeringen en förändring av den farled som färjan ska trafikera. Eftersom den nya farleden riskerar att påverka rödlistade ålgräsängar negativt, riktar nu Ålands Natur & Miljö kritiska frågor till miljöbyrån. ”Det är ett ingrepp som inte borde tillåtas”, menar kansliledare Simon Holmström.
Publicerad 30 november 2018
Ålands Natur & Miljös projekt STÄDA ÅLAND är en av finalisterna i Ålandsbankens Östersjöprojekt. Av 128 inskickade ansökningar valdes STÄDA ÅLAND och tio andra bidrag ut till en omröstning. Varje år delar Ålandsbanken genom tävlingen ut medel till projekt som på något sätt förbättrar Östersjöns tillstånd. 
Publicerad 23 november 2018
I måndags var det premiär för föreningens nya koncept Café Planet. Ett nyskapat forum där vi försöker lyfta de stora frågorna kring hållbar utveckling och bena ut dem, göra dem konkreta och få ner dem på jorden.

Sidor