Sovrummet

Ett sovrum gjort att vila i?

Vi spenderar en tredjedel av våra liv i viloläge – eller skulle åtminstone må bra av att göra det. Så se till att timmarna i sänghalmen ger kroppen återhämtning, istället för att rulla den i farliga kemikalier!

Om det vill sig illa bäddar du ner dig i rester av isocyanater (giftiga kemikalier som används vid tillverkningen av skumplast), bromerande flamskyddsmedel (eftersom skumgummi är brandfarligt), perfluorerade ämnen som används som impregneringsmedel, dimetylfumarat som används som antimögelmedel under långa transporter och allergiframkallande dispersionsfärger. Formaldehyd, som också är allergiframkallande och dessutom hudirriterande och misstänkt cancerframkallande, används som färgfixering och för att motverka krympning, skrynklor och fläckar på textilier. Och lite annat smått och gott.

I november är det mörkt och kallt och skönt att mysa under täcket: tid att gå i ide som björnar och mumintroll! Men... hur står det till med kemikalierna i sovrummet? Från mulliga madrassen till godisdoftande kådisar... och lite annat smått och gott.