Pensionat Stalldalen

Hållbarhetspolicy

Hos oss ska du må bra och njuta av det goda livet, på riktigt. Vi vill förmedla helhetskoncept för en livsstil där hälsa, motion, ren mat och ett inre lugn är centrala byggstenar.

Drivkraften i vårt hållbarhetsarbete är att det ska finnas en värld för våra barnbarn att växa upp i. För att detta ska vara möjligt inser vi att det är viktigt att våra verksamheter lämnar ett så litet ekologiskt fotavtryck som möjligt. Vår vision är att till och med den mest hållbarhetsengagerade ska kunna besöka oss med gott samvete.

På Pensionat Stalldalen finner du lugnet på landet. Giftfria alternativ, lokala hantverk, återbruk och smarta lösningar är ledorenden. På pensionatet ska det själsliga också utrymme. Därför har vi till exempel gjort valet att inte ha tv på rummet. Istället har gästerna möjligheter utöver det vanliga att upptäcka omgivningen, med eller utan guide.

För oss handlar en hållbar livsstil om reflektion, reflektion vid både inköp och användning. Resurser och råvaror ska värdesättas. Vi gör dagligen en mängd avvägningar där hälsa, miljö, verksamheternas ekonomi och ekonomiska förutsättningar i lokalsamhället inte alltid går hand i hand. Den dagliga reflektionen gör att vi ibland inser att vi inte har de bästa lösningarna, men genom medvetet handlade strävar vi efter att ständigt förbättra oss och inte ta något för givet. Vi drivs av konkreta mål för hur vårt hållbarhetsarbete kan förbättras, dessa mål finns ständigt med oss. Det kan handla om allt från minimal energiförbrukning till maximal nöjdhet hos gästen. Personalen är en självklar del i hållbarhetsarbetet och en motor i den dagliga verksamheten för att fullfölja målen.

Vi vill att våra gäster ska uppskatta vår mat, boendet och omgivningen. Till oss kan du komma för att hitta ro och vara tillfreds, en plats för uppskattning och glädje.

 

Pensionat Stalldalen är sedan 15.10.2017 certifieriade enligt Green Key.

http://www.stalldalen.com/