Grundkurs i hållbarhet - hur skapar vi den framtid vi vill ha?

Känns hållbarhetsbegreppet för stort och svårt att ta till sig? Vad menar landskapsregeringen med att Åland ska vara hållbart 2051? Hur ska det gå till i praktiken, och hur kan just du göra skillnad? För att få till ett hållbart Åland behöver vi alla hjälpas åt. Och det är lättare att känna sig delaktig om man känner att man har lite koll.

Ålands Natur & Miljö bjuder in till en kurs där vi tillsammans går igenom de grundläggande begreppen: Hur är läget egentligen – vilka är de viktigaste utmaningarna globalt och lokalt? Vad är hållbarhetsprinciperna för något, och hur kan vi använda dem? Hur kan vi alla, var vi än befinner oss, bidra med just det vi kan och vill? Och hur hittar vi mod och kraft att göra de förändringar som behövs? 

Tillsammans blir vi klokare och starkare

Vår hållbarhetskurs är tänkt som en workshop där kunskapsbitarna varvas med diskussioner och övningar – och fika förstås. Hållbarhetsresan är något vi gör tillsammans, så allas funderingar, erfarenheter och idéer är viktiga. Vi börjar resan i läget här och nu, funderar över vår egen vardag och blickar framåt och sår frön som kan växa till en hållbar framtid. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Nästa kurs hålls 15 september kl 12.30-17. Välkommen med!  Anmäl dig till jessica@natur.ax senast 9 september.