Va vadde för rutt sa du? INSTÄLLD

  • Kumlinge skola, söndag, 11 mars, 2018 - 14:30 till 16:30

På grund av dåliga kommunikationer ställs evenemanget in. Vi återkommer med nytt datum.

Nya trafiklösningar behövs för att trygga kommunikationerna och därmed skärgårdens framtid. Landskapsregeringens förslag, kortrutten, möter dock stort motstånd. Frågan är om kan man motivera ekonomiska inbesparingar med de ingrepp och den offentliga upplåning på 40 miljoner euro som krävs? Finns det andra alternativ?

Välkomna till ett diskussionstillfälle med Simon Holmström, Barbro Sundback, Jannika Reed och Isabel Kvarnfors från Ålands Natur & Miljö. Vi diskuterar risker, utmaningar och möjligheter med olika trafiklösningar över en kopp kaffe och kaffebröd. Det finns möjlighet att skriva under medborgarinitiativet för en hållbar skärgårdstrafik efter mötet. 

Vi ses på Kumlinge skola kl. 14:30-16:30 söndagen den 11 mars.

Kommer du från fasta Åland tar du färjan från Hummelvik kl. 11:10. Skjuts ordnas från Sjökvarteret i Mariehamn kl. 9:30. Lunch äts på Kumlinge, kontakta oss! Vi reser tillbaka kl. 18:00 från Snäckö till Långnäs.

Anmäl dig gärna till simon@natur.ax eller på tel. 04573428214 senast den 9 mars så vi vet hur mycket kaffe och te vi ska koka!