Klimatmanifestation del 1

  • Torggatan 9, torsdag, 6 december, 2018 - 13:00

Istället för att åka och julklappsshoppa den 6 december har du chans att manifestera för klimatet! Kom till Torggatan 9 mellan kl 13-15, och ta del av tal, skanderande och fika. Initiativtagare till manifestationen är David Lundberg och Joel Lindholm.

Detta är den första manifestationen i en serie om minst tre manifestationer som kommer att hållas detta år och nästa. 
Denna manifestation kommer att inrikta sig på temat konsumtion av arrangörerna men det är fritt fram att yttra sina egna värdefrågor som rör klimatet och vår gemensamma framtid på denna jord. Här nedan följer ett utkast på vilka frågor som kommer att tas upp:

"Vi ska minska vårt klimatavtryck med 50 % fram till 2030, det är inte tillräckligt och vårt personliga mål är att minska vårt klimatavtryck med 50 % fram till slutet på 2020. Detta är långt ifrån omöjligt och det handlar bara om att börja med sig själv och se till alla de faktorer i ens leverne som kan ändras i en mer klimatsmart riktning. Vid denna första manifestation kommer vi ta oss an frågan konsumtion, denna är absolut störst under denna tid på året när vi köper julklappar till varann och lyser upp våra hem med julbelysning och dekorationer. Därför vill vi visa att vi finns här som stöd i hur man konsumerar hållbart. Så skippa julskinkan, griljera en kålrot, ge bort en kram, skydda regnskog på Borneo och ge bort ett äppelträd att planteras istället för att huggas ned så har den lyckligt lottade skörd för resten av livet"

Här kan du också lyssna på en pod med initiativtagarna: http://steelfm.ax/podcast/klimatangest/