Inställt: Makrofotografering: Se världen med nya ögon

  • Ålands Natur & Miljö, Simonsgränd, onsdag, 24 juni, 2020 - 18:00

Evenemanget avbokat pga för få deltagare.

Välkommen på workshop i makrofotografering! Workshoppen är tvådelad, vid första tillfället går vi igenom teori mm och vid det andra tillfället tester vi på makrofotografering i praktiken. Anmälan görs genom att klicka kommer här evenemanget eller genom att maila tove@natur.ax. Anmäl er senast 22.6, så vi vet om det finns tillräckligt intresse.
Patrik Almblad svarar på frågor på patrik.karl.almblad@gmail.com. Den första träffen hålls i föreningslokalen på Simonsgränd. Deltagarna bestämmer gemensamt tid för en andra träff. Egen systemkamera får gärna tas med. 

Makrofotografering är ett sätt att se den lilla världen som vi väl så ofta glömmer bort. Hur ofta har vi sett nyckelpigor klättra på våra ben och enbart sett dem som en röd cirkel med svarta prickar, eller se att blommor och växter har en viss textur och inte enbart en färg. När man börjar fotografera de små sakerna vi har i vår direkta omgivning så kan det nästan se lite utomjordiskt ut. Ihop med denna workshop så kan en helt ny värld öppnas upp.
Workshopen är anpassad för personer som har ingen eller liten tidigare erfarenhet, men skulle vara intresserad av att veta mer om hur man kan börja fotografera. Vi kommer att diskutera tillsammans vad makrofotografering är just för er så att alla hänger med och kan få en bra inblick. Under workshopen kommer vi att visa upp några av de tillbehören som kan användas, och prata om alternativ som finns. 
Ledare är Patrik Almblad och kursen ordnas i samarbete med Fotoklubben Obscura.