Grundkurs i hållbarhet - ta makten över din omställning

  • Föreningslokalen på Simonsgränd, söndag, 15 september, 2019 - 12:30 till 17:00

Känns hållbarhetsbegreppet stort och svårt att ta till sig? Vet du inte riktigt vad du ska göra för att komma vidare i din vardag? Nu erbjuder Ålands Natur & Miljö en eftermiddagskurs där vi tillsammans går igenom grundläggande begrepp kring hållbar utveckling: Var står vi nu – vilka är de viktigaste utmaningarna globalt och lokalt? Vad är hållbarhetsprinciperna för något, och hur kan vi använda dem? Hur kan vi alla, där vi är, bidra med just det vi kan och vill? Och hur hittar vi mod och kraft att göra de förändringar som behövs? Kursen är öppen för alla och är tänkt att passa också dig som inte har några förkunskaper. 

– Ibland kanske man känner sig maktlös kring de här stora frågorna och vet inte riktigt hur man kan komma vidare. Eller att det man gör inte känns tillräckligt. Då är det stärkande att träffa andra, inspireras och lära sig mer, säger Erica Scott. Hållbarhetseftermiddagen är tänkt som en workshop där kunskapsbitarna varvas med samtal och övningar - och fika förstås!

Kursledare är Stella Österlund och Erica Scott. Erica har en mastersexamen i strategiskt ledarskap för hållbar utveckling. Hon brinner för att utforska hur vi kan vara starka tillsammans och göra de förändringar som krävs för att skapa ett gott samhälle för våra barn och barnbarn. Stella är en miljömedveten eldsjäl som brinner för att sprida kunskap om hållbarhet vidare. Hon har själv gått samtliga av föreningens kurser i hållbar utveckling och ser nu framemot att få föra kunskapen vidare. 

Vill du komma med på kursen kan du ringa 04573449900 eller maila jessica@natur.ax senast 9 september.