Grundkurs i hållbar utveckling

  • Föreningslokalen på Simonsgränd, torsdag, 25 oktober, 2018 - 12:30 till 17:00

Känns hållbarhetsbegreppet stort och svårt att ta till sig? Nu erbjuder Ålands Natur & Miljö en eftermiddagskurs där vi tillsammans går igenom grundläggande begrepp kring hållbar utveckling: Var står vi nu – vilka är de viktigaste utmaningarna globalt och lokalt? Vad är hållbarhetsprinciperna för något, och hur kan vi använda dem? Hur kan vi alla, där vi är, bidra med just det vi kan och vill? Och hur hittar vi mod och kraft att göra de förändringar som behövs? Kursen är öppen för alla och är tänkt att passa också dig som inte har några förkunskaper. 

– Det är lätt att tro att man måste kunna allt för att engagera sig i hållbar utveckling. Men vi behöver träffas och dra nytta av varandras kunskap. Alla har något att bidra med! Att göra Åland hållbart är inget som några få personer kan göra, vi måste göra det tillsammans, säger Jessica Sundberg.
– Ibland kanske man känner sig maktlös och vet inte riktigt hur man kan komma vidare. Eller att det man gör inte känns tillräckligt. Då är det stärkande att träffa andra, inspireras och lära sig mer, säger Erica Scott. Hållbarhetseftermiddagen är tänkt som en workshop där kunskapsbitarna varvas med samtal och övningar - och fika förstås!

Kursledare är Jessica Sundberg och Erica Scott. Jessica är medlemsansvarig på Ålands Natur & Miljö, och journalist i grunden. Hon engagerar sig i de flesta miljöfrågor och tycker att demokrati är lika viktig på större samhällsnivå som i en förening. Erica har en mastersexamen i strategiskt ledarskap för hållbar utveckling. Hon brinner för att utforska hur vi kan vara starka tillsammans och göra de förändringar som krävs för att skapa ett gott samhälle för våra barn och barnbarn.

Vill du komma med på kursen kan du ringa 04573449900 eller maila jessica@natur.ax senast 16 oktober.