Fortsättningskurs i hållbarhet KURS INSTÄLLD

  • Föreningslokalen i Sjökvarteret , söndag, 4 mars, 2018 - 09:30 till 17:00

En ny berättelse - fortsättningskurs i hållbarhet

Hur vi ser på oss själva och världen påverkar allt vi gör, från personliga vardagsval till våra gemensamma ekonomiska system. För att skapa ett hållbart samhälle räcker inte tekniska lösningar och strängare lagstiftning – vi behöver också hitta en ny världsbild, ett nytt sätt att tänka: en ny berättelse.

Är du nyfiken på hur vi kan få till det nya? Var börjar vi? Vad händer i vår omvärld när det gäller alternativa sätt att se på ekonomi och resursanvändning? Hållbarhet handlar om att utforma system där ”mer” av allt inte är ett mål i sig, utan där vi istället söker flöden som tjänar både människan och livet på jorden. Vilken är i så fall din och min plats i det stora hela?

Välkommen på denna fortsättningskurs som är en fördjupning av Ålands Natur & Miljös grundkurs i hållbarhet. Vi jobbar bl a vidare med inre och yttre omställning, diskuterar möjliga alternativ till tillväxtekonomin och övar på metoden backcasting i konkreta exempel. Kursen pågår mellan kl 10-16.30. Vi bjuder på fika men ta med egen lunchlåda. Uppvärmningsmöjligheter finns.

Kursledare är Giséla Linde och Erica Scott.

Giséla är frilansjournalist och författare till boken Lev Enklare – idéer för en hållbar livsstil. Hon har de senaste åren engagerat sig i den internationella omställningsrörelsen, Transition Network, och deltagit i deras kursverksamhet. Erica har en mastersexamen i strategiskt ledarskap för hållbar utveckling. Hon brinner för att utforska hur vi kan vara starka tillsammans och göra de förändringar som krävs för att skapa ett gott samhälle för våra barn och barnbarn.

Sista anmälningsdag är 28 februeri, anmäl dig till sofia@natur.ax eller på tel 0457-3449900.